Workshop Edelsmeden - De JuwelenFabriek Leidschendam Voorburg

Workshop Edelsmeden

Wilt u een unieke ervaring opdoen? Kom dan een workshop edelsmeden doen en laat u verrassen door het schitterende eindresultaat.

De definitie van een workshop: Een vorm van educatie waarbij theorie- en praktijkonderwijs gelijktijdig plaatsvinden. Terwijl een persoon een onderwerp uitlegt, laat deze gelijk zien hoe dat in de praktijk uitgevoerd moet worden. Bron: Wikipedia. De workshop edelsmeden en parelsnoer knopen is geschikt voor iedereen.

Bijvoorbeeld groepen als:
  • Vrijgezellendag
  • Moeder-dochteruitje
  • Leuke vriendinnendag
  • Verjaardagscadeau

De prijs per persoon bedraagt €49,50* inclusief materiaal, een drankje en iets lekkers. De workshop zal 2- 2,5 uur duren. De locatie waar de workshop wordt gegeven zal zijn in het atelier in Voorburg of Leidschendam. De workshops kunnen zowel overdag, 's avonds als in het weekeinde gehouden worden. Het materiaal waarmee gewerkt wordt is eerste gehalte zilver 925 en een mooie kwaliteit zoetwaterparels.

Nadat u hebt bedacht welke vorm van sieraad u wilt maken, hetzij een hanger of een ring, gaat u uw eigen ontwerp maken. Natuurlijk zal ik u daarbij helpen en laat ik u eventuele voorbeelden zien. Aan de hand van uw eigen ontwerp gaat u aan de slag met het stuk zilver. U leert tijdens deze workshop de basisvaardigheden van het edelsmeden. Deze basisvaardigheden bestaan onder andere uit:

  • Zagen
  • Bewerken
  • Vijlen
  • Schuren

Om uw sieraad een nog meer persoonlijk accent te geven kan ik er een persoonlijk boodschap in graveren tegen een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld een hondenpenning met de naam van uw hond, een ring met de naam van uw geliefde of een hanger met de naam van uw kinderen.

Tevens kunt u tegen een kleine vergoeding uw sieraad verfraaien met een mooie parel of een edelsteen.

Tot slot zal ik uw sieraad polijsten waardoor het een schitterend eindresultaat geeft.

Aan het eind van de workshop gaat u naar huis met een zelfgemaakt exclusief sieraad.

Voor de workshop parelknopen kunt u kiezen tussen een aantal verschillende kleuren parels. U leert tijdens deze workshop hoe u een eigen parelcollier kunt knopen. Er wordt gebruik gemaakt van een mooie kwaliteit aan zoetwaterparels in verschillende kleuren en een mooi bijpassend zilveren slot. Ook u gaat met een prachtig zelfgemaakt parelcollier naar huis.