Cursus Edelsmeden - De JuwelenFabriek Leidschendam Voorburg

Cursus Edelsmeden

Volg een cursus edelsmeden geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ontwerp en maak je eigen sieraden bij Frans Penning.

In het atelier van Frans Penning op het bedrijventerrein Oostvlietweg 19 (ingang op De Star tegenover nr. 3) gaat op 27 september 2021 het seizoen 2021-2022 van de cursus edelsmeden weer verder.

Kosten

De cursus die bestaat uit 30 lessen van 2 ½ uur kost € 570,00 (incl. 21 % BTW).

Lestijden

De lessen worden gegeven op maandag-, dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.

Folder

Een folder kan worden aangevraagd via fpenning@ziggo.nl
Vermeld bij je aanvraag wel het huisadres waar de folder via Post.NL naar toe moet worden gezonden.

Zilversmeden

In het atelier van Frans Penning kan ook een cursus zilversmeden worden gevolgd. In die cursus worden grote(re) voorwerpen gemaakt als bekers, schalen, lepels etc. De lessen worden gegeven door Paul de Vries.
Ook de cursus zilversmeden staat open voor beginners en gevorderden.

Deze cursus zilversmeden wordt aangeboden in blokken van 10 wekelijkse lessen van 3 ½ uur op donderdagochtend en op donderdagmiddag. De lessen kosten exclusief het te gebruiken (edel)metaal om de voorwerpen te maken € 475 (incl. 21 %BTW)

Een flyer met meer informatie kan worden aangevraagd via fpenning@ziggo.nl

Open Huis

Op 25 en 26 september is er open huis in het atelier. Op beide dagen is het atelier geopend van 10-16 uur.

Workshops

In het seizoen 2021-2022 worden naast de cursus edelsmeden verschillende workshops aangeboden. Daarvoor kan apart worden ingeschreven. Verwacht wordt dat er workshops worden georganiseerd voor het zetten van edelstenen, Mokumé Gané, op drie manieren gieten van zilver, ciseleren en granuleren.